Brownies «Πασχαλινά»... για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα.
Υλικά (9-12 κομμάτια)
1/2 κούπα βούτυρο ανάλατο (115g)
1 1/3 κούπες κουβερτούρα σε κομμάτια (200g)
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική (100g)
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη (90g)
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
3 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ (70g)
1/4 κούπα κακάο (20g)
1 1/3 κούπες κουβερτούρα σε κομμάτια (200g)
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική (100g)
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη (90g)
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
3 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ (70g)
1/4 κούπα κακάο (20g)
Υλικά για την ganache
1 κούπα κουβερτούρα σε κομμάτια (150g)
1/3 κούπα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (80ml)
1 κούπα Cadbury Mini Egg Easter eggs (150g) θα βρείτε στο @ngt.gr
Διαδικασία
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C αν θα ψήσουμε στις αντιστάσεις ή στους 160°C αν ψήσουμε στον αέρα. Βουτυρώνουμε ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας. Ιδανικό θα ήταν ήταν ταψί 20x20cm ή ένα ταψί σιλικόνης για Brownies.
2. Σε ένα μπολ που μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων βάζουμε την σοκολάτα με το βούτυρο να λιώσουν. Ανακατεύουμε να ενωθούν και αφήνουμε στο πλάι να κρυώσει ελαφρώς.
3. Προσθέτουμε την ζάχαρη, την βανίλια και ενα ενα τα αυγά ανακατεύοντας πάντα.
4. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι να ενωθεί και το κακάο. Δεν ανακατεύουμε πολύ.
5. Αδειάζουμε το μείγμα το ταψί και στρώνουμε καλά την επιφάνεια. Ψήνουμε για 30-32 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
6. Για να φτιάξουμε την ganache, λιώνουμε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος στον φούρνο μικροκυμάτων σκεπασμένο το μπολ με μεμβράνη ή σε bain-marie. Αφήνουμε να κρυώσει μερικά λεπτά.
7. Αδειάζουμε την ganache πάνω στο κρύο Brownie και αραδιάζουμε επάνω τα Mini Egg. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσει και να σταθεί η ganache. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
2. Σε ένα μπολ που μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων βάζουμε την σοκολάτα με το βούτυρο να λιώσουν. Ανακατεύουμε να ενωθούν και αφήνουμε στο πλάι να κρυώσει ελαφρώς.
3. Προσθέτουμε την ζάχαρη, την βανίλια και ενα ενα τα αυγά ανακατεύοντας πάντα.
4. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι να ενωθεί και το κακάο. Δεν ανακατεύουμε πολύ.
5. Αδειάζουμε το μείγμα το ταψί και στρώνουμε καλά την επιφάνεια. Ψήνουμε για 30-32 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
6. Για να φτιάξουμε την ganache, λιώνουμε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος στον φούρνο μικροκυμάτων σκεπασμένο το μπολ με μεμβράνη ή σε bain-marie. Αφήνουμε να κρυώσει μερικά λεπτά.
7. Αδειάζουμε την ganache πάνω στο κρύο Brownie και αραδιάζουμε επάνω τα Mini Egg. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσει και να σταθεί η ganache. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.