Σαλάτα του σεφ



Αγαπημένη σε κάθε τραπέζι, για κάθε περίσταση.

Υλικά
Για το dressing
80 γρ. μαγιονέζα
80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
αλάτι, πιπέρι

1 σακουλάκι σαλάτα έτοιμη με μαρούλι, iceberg, ρόκα, λόλα κόκκινη, ό,τι μας αρέσει
1 αγγούρι σε φετούλες
10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
2 φέτες γραβιέρα
2-3 αβγά βρασμένα κομμένα στα 4

Εκτέλεση
Για το dressing
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ξίδι, το μέλι, την κέτσαπ, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη σαλάτα
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε 2 κ.σ. από το dressing.
Προσθέτουμε την σαλάτα, το αγγούρι και τα ντοματίνια.
Ανακατεύουμε.
Κόβουμε τη γαλοπούλα και τη γραβιέρα σε τετραγωνάκια 1 εκ. τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να αναμειχθούν μεταξύ τους και τα βάζουμε στο μπολ.
Κόβουμε τα αυγά στα τέσσερα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο μπολ. Στην επιφάνεια ρίχνουμε το dressing να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΦ

Πηγή συνταγής

Eleni Kappou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Νεότερη Παλαιότερη