Υλικά
3 κούπες αλεύρι
1 κούπα νερό χλιαρό
1 κούπα ελιές ψιλοκομμένες
1/4 κούπας ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 κσ. μέλι
1 κγ. αλάτι
1/2 κγ. ρίγανη
1 κούπα νερό χλιαρό
1 κούπα ελιές ψιλοκομμένες
1/4 κούπας ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 κσ. μέλι
1 κγ. αλάτι
1/2 κγ. ρίγανη
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ βάζουμε την μαγιά, το μέλι και το χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το αλάτι, τη ρίγανη και το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι.
Τέλος προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές (το αλεύρι είναι περίπου, η ζύμη πρέπει να κολλάει δεν πλάθετε).
Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά καλά, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Διπλώνουμε, ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και την αδειάζουμε στον πάγκο μας.
Μπορούμε να την φτιάξουμε αποβραδίς και να τη φυλάξουμε στο ψυγείο.
Πλάθουμε με ελάχιστο αλεύρι (δεν ζυμώνουμε), ίσα για να δώσουμε στρογγυλό σχήμα.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15' περίπου να πάρουν χρώμα.
Δεν τα παραψήνουμε!
Είναι πολύ εύκολα, πολύ νόστιμα και γίνονται πάρα πολύ γρήγορα!!
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε (αν δεν θέλουμε ελιές), φέτα, κασέρι, πιπεριές, ή μανιτάρια!
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σ' ένα μπολ βάζουμε την μαγιά, το μέλι και το χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το αλάτι, τη ρίγανη και το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι.
Τέλος προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές (το αλεύρι είναι περίπου, η ζύμη πρέπει να κολλάει δεν πλάθετε).
Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά καλά, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Διπλώνουμε, ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και την αδειάζουμε στον πάγκο μας.
Μπορούμε να την φτιάξουμε αποβραδίς και να τη φυλάξουμε στο ψυγείο.
Πλάθουμε με ελάχιστο αλεύρι (δεν ζυμώνουμε), ίσα για να δώσουμε στρογγυλό σχήμα.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15' περίπου να πάρουν χρώμα.
Δεν τα παραψήνουμε!
Είναι πολύ εύκολα, πολύ νόστιμα και γίνονται πάρα πολύ γρήγορα!!
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε (αν δεν θέλουμε ελιές), φέτα, κασέρι, πιπεριές, ή μανιτάρια!
ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ
Λένα ΧριστοπούλουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ