Υλικά:
Γαυρος
Κόκκινη πιπεριά
Πράσινη πιπεριά
Σκόρδο
Καρότο
Σπόρους κόλιανδρου
φρέσκο θυμάρι
Ελαιόλαδο, σπορελαιο, ξυδι λευκό
Εκτέλεση:
Καθάρισα το γαυρο το κεφάλι και τα εντόσθια και τον έπλυνα πολυ καλά
Σε σουρωτήρι βάζω εναλλάξ γαυρο και χοντρό αλάτι, και από κάτω ένα πιάτο θα βγάλει υγρά και το τοποθετω στο ψυγείο για 1 ημέρα
Την επόμενη βγάζω το κεντρικό κόκκαλο (βγαίνει ευκολα)
Πλένω 2-3 φορές τα ψαράκια, τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και τα βάζω σε Μπολ με το ξυδι να σκεπαστουν, τα αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα
Τα βγάζω από το ξυδι τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας καλά, ετοιμάζω τα λαχανικά σε μπολ βάζω και τα ψάρια και ανακατευω
Τα βάζω σε γυάλινα βάζα και γεμίζω με μια μίξη λίγο ελαιόλαδο και περισότερο σπορελαιο (το σκέτο ελαιόλαδο παγώνει στο ψυγείο) κλείνω καπάκι και ψυγείο
Υπέροχος μεζές
ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ
Olga SvΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες...Irini Patiloudi.