Γιουβέτσι με μοσχαράκι σπάλα



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρισα το κρέας με 1 φλ.του τσαγιού ελαιόλαδο στην κατσαρόλα,έβαλα 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,1 σκ. σκόρδο,ρίχνουμε μετά 1 φλ.του τσαγιού λευκό κρασί μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε 2 ντομάτες τριμμένες,1 κ.σ.πελτέ,1 καρότο ψιλοκομμένο,1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη,1 ξυλάκι κανέλα,αλάτι,πιπέρι βραστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λαδώνουμε λίγο το κριθαράκι (αυτό το κάνουμε να μη μας κολλήσει το κριθαράκι και να μας μήνει σπυρωτό).
Σε ένα πυρέξ βάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας,προσθέτουμε το κριθαράκι και νερό ζεστό (αν χρειάζεται) και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου ελέγχουμε το νερό βάζουμε πάντα ζεστό.


ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΠΑΛΑ

Πηγή συνταγής

ελενη τσιουκανη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Νεότερη Παλαιότερη