Υλικά:
4 φιλέτα κοτόπουλου
2- 3 σκελίδες σκόρδα στην πρέσα
2 κουτ. σ. ρίγανη
2 κουτ. σ. πάπρικα γλυκιά
Χυμό από 1 λεμόνι
6 κουτ. σ. ελαιόλαδο
Ανθό αλατιού
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρυπάμε το κοτόπουλο σε διαφορά σημεία με πιρούνι, το βάζουμε σε σκεύος ευρύχωρο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπόλ, περιχύνουμε το κοτόπουλο, το σκεπάζουμε με μεμβράνη φαγητού, το αφήνουμε μέσα στην μαρινάδα 2 ώρες, έως 1 βράδυ, ιδανικά.
Τη άλλη μέρα, το ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος, αλειμμένο με λάδι, σε μέτρια, προς χαμηλή φωτιά, και από τις δύο πλευρές.
Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.
Σημείωση:
Είχα μερικά αποξηραμένα πορτσίνι μανιτάρια, τα μούλιασα, τα στέγνωσα, και τα έψησα μαζί.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ
Matula GiasiraniΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)