Μανιτάρια Στιφάδο



Η vegan/χορτοφαγική ή νηστίσιμη εκδοχή του παραδοσιακού στιφάδου αλλά με μανιτάρια.
Το πιάτο αυτό δεν θα σας απογοητεύσει! Πεντανόστιμο με την χαρακτηριστική γεύση του στιφάδου που θα ικανοποιήσει πλήρως τους λάτρεις!

Yλικά:
500 γρ. Μανιτάρια Πορτομπέλο ή πλευρώτους
1 σακούλα 700 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο
500 γρ. χυμό ντομάτας
10 κόκκους μπαχάρι
10 κόκκους πιπέρι
1 - 2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε λάδι καλά τα κρεμμύδια.
Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
Μόλις αρχίσουν να τσιγαρίζονται, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο σε φετάκια, την ντομάτα, τα μπαχάρια, τη δάφνη και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα.
Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται αλάτι, πιπέρι και νερό.
* Μην πλύνετε τα μανιτάρια με νερό γιατί θα το ρουφήξουν και θα το βγάλουν στο φαγητό σας. Αν θέλετε να τα καθαρίσετε, μπορείτε να το κάνετε είτε με μια βρεγμένη πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ

Πηγή συνταγής

Vegan και νόστιμο

Νεότερη Παλαιότερη