Για το πρωινό, για σνακ, για τον καφέ, για το γραφείο, για την παραλία. Εύκολα και με λίγα υλικά.
Τα αγαπημένα μας μπουρεκάκια
Υλικά
Ζυμη
1 πακέτο αλεύρι φαριν απ
1 φλ. τσαγιού ηλιελαιο
1 φλ. τσαγιού ρετσίνα
Γεμιση
Φέτα
1-2 αυγά
Μαύρο πιπέρι
Για τη γεμιση
Χτυπαμε τα αυγα και κραταμε 2 κ.γλ. στα οποια προσθετουμε και 2 κ.γλ. νερο για να αλειψουμε απο πανω τα μπουρεκακια μας πριν τα φουρνισουμε. Προσθετουμε στα χτυπημενα αυγα τη φετα θρυμματισμενη και λιγο μαυρο πιπερακι και τοποθετουμε το μιγμα μας στο ψυγειο μεχρι να τα χρησιμοποιησουμε.
Ανακατευουμε ολα τα υλικα της ζυμης και μολις ομογενοποιηθουν τη χωριζουμε σε 32 μπαλακια ( το ευκολο κολπο για το χωρισμα της ζυμης. Στη μεση και καθε μεση ξανα στη μεση και καθε μεση ξανα στη μεση κ.ο.κ.ωσπου καθε αρχικη μεση να δωσει 16 μπαλακια έκαστη).
Ανοιγουμε με το χερι το καθε μπαλακι σε μια στρογγυλη μικρη πιτουλα ( σαν ενα πιατακι του καφε περιπου, ισως λιγο μικροτερη) βαζουμε ενα κ.γλ. κοφτο περιπου γέμιση στο μισό και με το αλλο μισο καπακωνουμε και παταμε γυρω γυρω με το δαχτυλο μας να κλεισει καλα και τα τοποθετουμε σε ταψι που εχουμε στρωσει λαδοκολλα. Αλειφουμε απο πανω με το μιγμα αυγου-νερου
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180°C στον αερα για 20' περιπου ταυτοχρονα και τα δυο ταψια
ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ (ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ)
Ευτυχία Έφη ΤιφτικίδουΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)