Αφράτα νηστίσιμα πιτάκια με πολύχρωμες πιπεριές και ελιές



Υλικά
Για τη ζύμη
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουτάκι μπίρα
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 μπέικιν
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μας μαλακή και να μη κολλάει στο χέρι μας, θα το δείτε.

Για τη γέμιση
πολύχρωμες πιπεριές
ελιές

σουσάμι και μαυροκούκι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης και αφήνουμε να φουσκώσει.
Στη συνέχεια κόβουμε πολύχρωμες πιπεριές, τις αχνίζουμε λιγάκι να μαραθούν ελαφρώς και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Ψιλοκόβουμε και μερικές ελιές.
Τα προσθέτουμε στη φουσκωμένη ζύμη, ζυμώνουμε πάλι ελαφρώς και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ωρίτσα.

 
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί μας, λαδώνουμε τα χέρια και πλάθουμε μπαλίτσες.
Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο.




ΑΦΡΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Πηγή συνταγής

Theodosia Halvatzh
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Νεότερη Παλαιότερη