ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι
2 κουταλιες γιαούρτι
1 και μισο φακελάκι ξηρή μαγιά
1 και μισό κοφτό κουταλάκι γλυκου αλάτι
1 κουταλάκι μέλι
2 κουταλιες ελαιόλαδο
Νερό χλιαρό όσο πάρει( το ρίχνουμε λίγο λίγο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο νερό και διαλύουμε το μέλι και την μαγιά .
Σε μια λεκανη βάζουμε το αλεύρι το αλάτι και ανακατεύουμε .
Κάνουμε στο κέντρο μια λακουβιτσα ρίχνουμε το γιαούρτι ,το νερό και το λάδι .
Προσθέτουμε και το μίγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι και μετά ζυμώνουμε με τα χέρια να γίνει ένα μαλακό ζυμαρακι .
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει .
Αφού φουσκώσει χωρίζουμε ζυμαρακια 100 γραμμαρίων τα κάνουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μεμβράνη πέντε λεπτά να ξεκουραστούν .
Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο νερό και διαλύουμε το μέλι και την μαγιά .
Σε μια λεκανη βάζουμε το αλεύρι το αλάτι και ανακατεύουμε .
Κάνουμε στο κέντρο μια λακουβιτσα ρίχνουμε το γιαούρτι ,το νερό και το λάδι .
Προσθέτουμε και το μίγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι και μετά ζυμώνουμε με τα χέρια να γίνει ένα μαλακό ζυμαρακι .
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει .
Αφού φουσκώσει χωρίζουμε ζυμαρακια 100 γραμμαρίων τα κάνουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μεμβράνη πέντε λεπτά να ξεκουραστούν .
Κατόπιν τα ανοίγουμε με τον πλαστη πιτακια και τα αφήνουμε πάλι να ξεκουραστούν λίγο.
Βάζουμε το τηγάνι να ζεσταθεί και τα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία .
Ετικέτες:
Αρτοσκευάσματα