Ψωμάκια Hamburger



ΑΠΛΆ ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Υλικά:
1100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μαγιά ξερή
70 γρ μαργαρίνη BELLA (θερμοκρασία δωματίου)
1 σφηνάκι γάλα(εβαπορέ)
Δυόμιση κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
550γρ χλιαρό νερό(Ίσως χρειαστεί λίγο λιγότερο η λίγο ακόμη αλεύρι! Θα δείτε στο ζύμωμα.)

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το γάλα ,ζάχαρη, αλάτι, μαργαρίνη και τη μαγιά.
Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά - σιγά (κοσκινισμένο) μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει για λίγο (30 - 40 λεπτά) και στη συνέχεια ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι και πλάθουμε σε μπαλιτσες ( 25 ψωμάκια).
Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολητικο χαρτί η καλά λαδωμένο και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Τέλος αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά!
Πολύ και καλή σάς επιτυχία!


ΨΩΜΑΚΙΑ HAMBURGER

Πηγή συνταγής

Συνταγή Γιώργος Μιχάλης Χριστιανός
Εκτέλεση Φλωρα Χριστου
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)

Νεότερη Παλαιότερη