Ρολό γαλλικό με σαντιγί και σπιτική μαρμελάδα φράουλα

 


Υλικά

•6 αυγά
•6 κουταλ. Σούπας κακάο
•6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
•1 βανίλια
•1 κουτί μεταλλικό Μορφατ

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη μεχρι να αφρατεψουν.
Στην συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.Μεσα στούς κρόκους που έχουμε χτυπήσει με την ζάχαρη, προσθέτουμε και το κακάο κοσκινισμένο και την βανίλια.
Αφού ενσωματωθούν τα υλικά προσθέτουμε σιγά σιγά την μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με κυκλικες κινησεις με μια μαριζ.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ενα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα βουτυρωμένη και ψήνουμε στους 150 βαθμους για 15 λεπτά.Χτυπάμε τη Μορφατ μεχρι να αφρατέψει και την απλώνουμε επάνω στο κρύο παντεσπάνι.
Τυλίγουμε προσεχτικά αφού παράλληλα ξεκολλάνε και το ρόλο από το αλουμινόχαρτο. Πασπαλίζουμε μ ζάχαρη άχνη είτε γαρνιρουμε με σαντιγί.
http://erasitexnies.blogspot.gr/2016/08/blog-post_30.html...
Έκανα βέβαια κάποιες μικρές παραλλαγές έβαλα 2 βανίλιες στο παντεσπάνι και όταν χτύπησα τη μορφατ έβαλα άλλη μια βανίλια και 8 κ.σ ζάχαρη άχνη..
Α!έβαλα και σπιτικη μαρμελάδα φράουλα στη γέμιση.. 



ΡΟΛΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Elina Gelina

Νεότερη Παλαιότερη