Υλικά
1 πράσο μεγάλο σε κομμάτια
3 καρότο σε κομμάτια
3 πατάτες σε κομμάτια
2 ξερά κρεμμύδια σε κομμάτια
3 με 4 κλωνάρια σέλινο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο λαχανικών
1 λίτρο ζεστό νερό
Εκτέλεση
Βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο στην κατσαρόλα.
Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνω τα λαχανικά και ανακατεύω μέχρι να γυαλίσουν.
Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, τον κύβο λαχανικών και το ένα λίτρο ζεστό νερό.
Βράζω για 20 λεπτά.
Με την τρυπητή κουτάλα βγάζω τα λαχανικά και τα πολτοποιώ στο μούλτι.
Τα ξαναρίχνω πίσω στο ζωμό και ανακατεύω.
(Αν έχετε ραβδομπλέντερ μπορείτε να το κάνετε πιο εύκολα.)
3 καρότο σε κομμάτια
3 πατάτες σε κομμάτια
2 ξερά κρεμμύδια σε κομμάτια
3 με 4 κλωνάρια σέλινο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο λαχανικών
1 λίτρο ζεστό νερό
Εκτέλεση
Βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο στην κατσαρόλα.
Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνω τα λαχανικά και ανακατεύω μέχρι να γυαλίσουν.
Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, τον κύβο λαχανικών και το ένα λίτρο ζεστό νερό.
Βράζω για 20 λεπτά.
Με την τρυπητή κουτάλα βγάζω τα λαχανικά και τα πολτοποιώ στο μούλτι.
Τα ξαναρίχνω πίσω στο ζωμό και ανακατεύω.
(Αν έχετε ραβδομπλέντερ μπορείτε να το κάνετε πιο εύκολα.)