Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό και σούπερ τραγανό φύλλο



Για το φύλλο
500γρ αλεύρι εγώ έβαλα Κούλα
1κ.σ ξύδι
Μισό κ.γ αλάτι
2 κ.σ ελαιόλαδο
250 μλ νερό

Κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα το αλάτι το ελαιόλαδο το ξίδι και στο τέλος σιγά-σιγά το νερό. Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Εγώ την έκανα σε μικρό ταψάκι και έβγαλα οχτώ φύλλα 4κάτω και 4πάνω αν θέλετε σε μεγαλύτερο ταψί μπορείτε να κάνετε δύο φύλα κάτω και δύο φύλα πάνω. Στο στρώσιμο βάζουμε στο ταψι με κάθε φύλλο και λάδι γεμίσει και συνεχίσουμε μετά με φύλλο λάδι φύλλο λάδι και όσο μας πάρει. Από πάνω Μπορείτε να βάλετε λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο η λαδι (όπως στην δική μου την περίπτωση) κόβουμε την πίτα και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή Ανάλογα από το φούρνο.

Για τη γέμιση
Ζεματαω το σπανάκι για 2 λεπτά το στραγγίζω πολύ καλά και το αφήνω να κρυώσει για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτω το φρέσκο κρεμμυδάκι άνηθο δυόσμο τριμμένο κατσικίσιο τυρί....




ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΑΓΑΝΟ ΦΥΛΛΟ


Νεότερη Παλαιότερη