Υλικά
30 κομμάτια σύκο
1 κιλό ζάχαρη
1 κ.γ. ξινό
1 κ γ. γαλαζόπετρα
2 βανίλιες
3 κούπες νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Έπλυνα και έκοψα λίγο το κοτσανάκι και το κάτω μέρος του σύκου.
Έκανα δύο βράσεις το γλυκό από 10 λεπτά, αλλάζοντας πάντα με κρύο.
Το άφησα να κρυώσει και το έβαλα για 25 λεπτά στην γαλαζοπετρα.
Ξεπλυνα πάρα πολύ καλά.
Το άφησα σε κρύο νερό για 12 ώρες.
Μετά ζουληξα τα σύκα για να φύγουν τα πολλά νερά.
Έβρασα το σιρόπι για 10 λεπτά και έριξα μέσα τα σύκα.
Έβρασα για αλλά 15 λεπτά και το άφησα 15 ώρες.
Ξαναέβρασα μέχρι να δέσει το σιρόπι και προς το τέλος έριξα το λεμόνι και τις βανίλιες.
ΣΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
αναστ γεώΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Ετικέτες:
Γλυκά του κουταλιού