Τηγανίτες



Υλικά:
• 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
• 1 πρέζα αλάτι
• 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 150 ml νερό
• 80 ml γάλα
• 30 γρ. λιωμένο βούτυρο
• Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
• Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε
• Προσθέτουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι
• Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει
• Σε ένα τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο, περίπου 2 δάχτυλα, και ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα μας προσέχοντας να μην παραγεμίσουμε το τηγάνι
• Αφαιρούμε σε ένα απορροφητικό χαρτί, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε σε ένα πιάτο με μπόλικο μέλι και κανέλα
Tips:
• Μπορούμε να φτιάξουμε μπάλες από το ζυμάρι μας και να τοποθετήσουμε μέσα κομματάκια σοκολάτας, φέτα ή ότι άλλο επιθυμούμε
• Μπορούμε αντί για γάλα να βάλουμε ξινόγαλο με 1 κ.σ. μαγειρική σόδα για να βγουν πιο αφράτες.


ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Νεότερη Παλαιότερη