ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ.
70γρ.κακαο 250γρ.βραστο νερό 140γρ.βουτυρο 440γρ.ζαχαρη κρυσταλλική 350 αλεύρι γ. ο. χ. 11/2 κ. γ. σόδα 1 πρέζα αλάτι 3 αυγά μεσαία 1κ.σ.βανιλια υγρή 260γρ.ξινογαλο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ.
500γρ τυρί κρέμα 300γρ κρέμα γάλακτος 36%λιπαρά 2κ.σ.αχνη 250γρ.σοκολατα μπιτερ. Κροκαν φουντουκιού και μαυροκερασο..
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ :Ένα φλιτζάνι νερό 1 φλιτζάνι ζάχαρη μια φέτα λεμονιού 1 κ. σ. μέλι λίγο λικέρ όταν κρυώσει.
ΔΙΑΚΌΣΜΗΣΗ
Ότι θέλουμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ :Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα.
Σέ ένα μπόλ βάζουμε το κακάο κοσκινισμενο και το βραστό νερό. Το ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει.Σε μια μεγάλη σιτα βάζουμε το αλεύρι το αλάτι την σόδα και τα κοσκινιζουμε. Στο μίξερ χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη έως ότου αφρατεψει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και την βανίλια. Όταν γίνουν ένα ωραίο μίγμα προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ρίχνουμε το ξινογαλο. Τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθει το μείγμα. Το μεταφέρουμε σε αποσπώμενη φόρμα 26 εκ. Αφού έχουμε βάλει στο πάτο λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε στον αέρα για 25'.Όταν κρυώσει το ξεφορμαρουμε το αφήνουμε να πάνω σε σχάρα. Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις πάτους. Το σιροπιαζουμε.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ.
Ψιλοκοβουμε την σοκολάτα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Όταν ζεσταθεί πολύ καλά την ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα την αφήνουμε για 1'-2 'να μαλακώσει η σοκολάτα και την ανακατεύουμε με την μαρίζ. Όταν γίνει ένα ωραίο μίγμα το αφήνουμε στη άκρη να χλιαρήνη. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα να αφρατεψει. Όταν έχει χλιαρήνη το μείγμα το ενώνουμε με το τυρί. Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
ΣΤΉΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ. Βάζουμε τον πρώτο δίσκο πάνω στην βάση της τούρτας και το σιροπιαζουμε βάζουμε ένα μέρος από την γέμιση λίγα σκόρπια στραγγισμένο μαυροκερασα λίγα λίγα καβουρδισμενα φουντούκια. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε έως ότου τελειώσουν τα παντεσπάνια μας. Στο τέλος ρίχνουμε λίγη λιωμένη σοκολάτα με λίγο μέλι. Από πάνω. Κάνουμε ροζέτες από το μείγμα της γέμισης. Και έριξα λίγα καραμελωμενα φουντούκια.ε το κροκαν φουντουκιού την κάλυψα γύρω γύρω. Την έβγαλα μια νύχτα στο ψυγείο και είναι έτοιμη για σερβίρισμα
ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ
Πηγή συνταγής
Anna Lampropouloy
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)