Υλικά
7 g μαγιάς,
200 γρ ζάχαρης,
3 αυγά,
250 ml φρέσκο γάλα,
φλούδα λεμονιού,
100 ml ηλιέλαιο,
80 γρ λιωμένο βούτυρο,
650 - 700 γρ αλεύρι,
50 γρ κακάο
Εκτέλεση
Σε 50 ml χλιαρό γάλα προσθέτουμε τη μαγιά, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 - 15 λεπτά.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη να λιώσει.
Το κρυώνουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το λάδι στο γάλα.
Το γάλα θα κρυώσει λίγο περισσότερο προσθέτοντας το λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά.
Κρατάμε ένα ασπράδι με το οποίο θα αλείψουμε από πάνω!
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα ταψί, κάνουμε σαν πηγάδι και βάζουμε την μαγιά και το μείγμα με τα αυγά.
Ζυμώνουμε τη ζύμη, απορροφώντας αργά το αλεύρι.
Το βούτυρο προστίθεται αρκετές φορές.
Πριν να είναι έτοιμη η ζύμη, χωρίζουμε το 1/3 από αυτό, στο οποίο προσθέτουμε το κακάο.
Μετά τη ζύμωση θα πρέπει να έχουμε δύο λείες και ελαστικές ζύμες.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Ξεδιπλώνουμε τη ζύμη / όπως φαίνεται στην εικόνα
Απλώνουμε με υγρή σοκολάτα στο κάτω μέρος του λευκού φύλλου.
Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε φόρμα Νο.26.
Καλύπτουμε και αφήνουμε για 40 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με το ασπράδι που κρατήσαμε.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Εάν παρατηρήσουμε ότι έχει πάρει πολύ χρώμα, βάζουμε αλουμινόχαρτο.
ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
Ετικέτες:
Τσουρέκια - Μπριός