Χοιρινό με σέλινο



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό και 400 γρ χοιρινή σπάλα
2 κιλά σέλινο
2 Ξερά κρεμμύδια
4 ντομάτες στο μουλτι
1 μικρό κουταλάκι πελτε
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 αυγά
Χυμό 3 λεμονιών ή περισσότερο εάν το θέλουμε πιο ξινό

Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.
Καθαρίζουμε το σέλινο από τα εξώφυλλα.
Το κόβουμε σε μέγεθος που θέλουμε (3 - 4 δάκτυλα).
Το πλένουμε πολύ καλα και το ρίχνουμε σε νερό που βράζει να ζεματιστεί 2 με 3 λεπτά.
Το βγάζουμε από το νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί, βάζουμε το κρέας και το ροδοκοκκινίζουμε από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαραθεί, ρίχνουμε τον τοματοπελτέ να ψηθεί για ένα λεπτό κατόπιν την ντομάτα, αφήνουμε να πιει τα υγρά της να γλυκάνει και ρίχνουμε νερό από αυτό που είχαμε ζεματίσει το σέλινο την καυτερή πιπερίτσα και το αφήνουμε να βράσει.
Στην μέση του βρασιματος ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν βράσει το κρέας και μείνει με λίγο ζουμακι προσθέτουμε το σέλινο.
Αφήνουμε να βράσουν μαζί μερικά λεπτά, δοκιμάζουμε εάν είναι και το σέλινο έτοιμο και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε τα ασπράδια να αφρατεψουν, ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, παίρνουμε καυτό ζουμακι από το φαγητό και λίγο λίγο το ρίχνουμε στα αυγά μέχρι να ζεσταθουν αρκετά, κατόπιν το αδειάζουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε απαλά. Το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Εάν θέλουμε το κάνουμε χωρίς ντομάτα.
Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη!!




ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ

Litsa Kokkoni
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Νεότερη Παλαιότερη