Ζαμπονοτυροπιτάκια αφράτα



Υλικά (για 40 τεμάχια)
1 φλ ηλιέλαιο
1 φλ γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ γ ζάχαρη
1 κ γ αλάτι
1 αυγό ολόκληρο + 1 ασπράδι
4 - 4,5 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη γέμιση
Αλλαντικά της αρεσκείας σας, εγώ έβαλα γαλοπούλα,
τυρί γκούντα τριμμένη
κέτσαπ

Για το άλειμμα
1 κρόκος αυγού αραιωμένος με λίγο γάλα

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζω το λάδι με το γάλα, το αυγό, το ασπράδι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω καλά.
Στη συνέχεια προσθέτω σιγά - σιγά το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα ελαστικό ζυμαράκι.
Αφήνω σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί.
Έπειτα χωρίζω τη ζύμη σε 5 μπαλάκια.
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, στρογγυλό.
Το κόβω σε 8 τρίγωνα.
Βάζω σε κάθε τρίγωνο κέτσαπ, τυρί τριμμένο και την γαλοπούλα και τυλίγω από το πιο φαρδύ μέρος στο στενό.
Κάνω το ίδιο και με υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης.
Τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα, τα περνάω με κρόκο αυγού που τον αραίωσα με λίγο γάλα και ψήνω στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!



ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ

Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Νεότερη Παλαιότερη