Εκμέκ Κανταΐφι



ΥΛΙΚΑ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι, 1 πλάκα βούτυρο λιωμένο. 
Ανοίγω καλά το κανταΐφι στο ταψί και λιώνω το βούτυρο και περιχύνω κουταλιά κουταλιά, ψήνω 170 αέρα να ροδίσει με 1 πιρούνι ανακατεύω λίγο ενδιάμεσα.

Σιροπιάζω με κρύο σιρόπι
800 γραμ ζάχαρη
400 γραμ νερό
1 φλούδα λεμόνι
Χυμό λεμονιού 1κγ
Βράζω 3 λεπτά και Αφήνω να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ
1,5 λίτρο γάλα
5 κρόκους αυγού
7 κσ σιμιγδάλι ψιλό
3 κσ κόρν φλάουρ
1,5 ποτήρι ζάχαρη
3 βανίλιες
50 γραμ βούτυρο κρύο όταν σβήσω την φωτιά.

ΣΑΝΤΙΓΙ
2 φάκελα garni με το ανάλογο γάλα
Σε κατσαρόλα βάζω όλα μαζί εκτός το βούτυρο και τις βανίλιες. Ανακατεύω συνέχεια να πήξει. Όταν κοχλάσει σβήνω τη φωτιά και προσθέτω το κρύο βούτυρο και τις βανίλιες.
Αφήνω να χλιαρύνει και στρώνω πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι.
Όταν κρυώσει καλά τελειώνω με την σαντιγί, διακοσμώ με κερασάκια, ξηρούς καρπούς δεν έβαλα γιατί δεν τρώνε όλοι!
Εκπληκτικό ελαφρύ και τόσο νόστιμο!!



ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou
Νοστιμιές

Νεότερη Παλαιότερη