Υλικά
1 π. Φρέσκο χυμο πορτοκαλι
1 ποτ. Ελαιολαδο
1 ποτ. Ζαχαρι
1κ.γ κανελα
1 κ.γ Γαρύφαλλο (αλεσμενο)
1 κ.γ soda
2kγ. Β. Ρ
Ξύσμα πορτοκαλιού
4ποτ.Αλευρι για όλες τις χρησεις
Σισαμι
Εκτέλεση
Βάζω σε μια λεκανη το λάδι και την ζαχαρι και ανακατεύω πολύ καλά. Προσθέτω το χυμό πορτοκάλι αφού διαλύσω μέσα την soda να αφορίσει. Ανακατεύω καλά και ριχνω και τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταίο ρίχνω σιγά σιγά το αλευρι αφού το κοσκινισω πρώτα. Μπορεί να πάρει παραπάνω από 4 ποτ. Όταν δεν κόλλα στο χέρι ή ζύμη είναι έτοιμη και πλάθω κουλουράκια σε ότι σχήμα μου αρέσει. Ψήνω στον αέρα στους 180β μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρωμα
ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
Basw BasileiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ