Αφρατες λαχταριστες και τσαχπινικες.
Υλικα:
150 ml χλιαρο γαλα
150 ml χλιαρο νερο
80 ml σπορελαιο
1 αυγο
1 φακ.ξερη μαγια
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 500 γρ.
1 κροκο +λιγο νερο για την επικαληψη.
Λουκανικα κομενα σε κοματακια.
Ανακατευουμε την μαγια στο χλιαρο νερο και το γαλα.Ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.Ζημωνουμε η ζυμη ειναι αφρατη ,ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.
Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει.
Αφου ειναι ετοιμη πλαθουμε μπαλακια των 80 γρ.Αφηνουμε για 10 λεπτα.
Πλαθουμε σε κορδονι και τυλιγουμε το κορδονι σε κουλουρακι βαζοντας εδιαμεσα τα κοματακια λουκανικου.
Σας βαζω βιντεο στα σχολια.
Τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα.
Αφηνουμε παλι για 10 λεπτα κανιυμε επακειψη με τον κροκο εαν θελουμε πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να παρουν χρωμα.Περιπου 45 λεπτα.
Γινονται πολυ αφρατα και πεντανοστιμα.
ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΕΣ
Μαρινα ΜισαηλιδουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ