Ρεβανί



Πααλι ραβανι?Αφου αρεσε σε ολους και μου το ξαναζητησαν.
Αυτη την φορα εφτιαξα την συνταγη της φιλης χρυσοχερας Litsa Kokkoni και την ευχαριστω πολυ.
Το πιο ωραιο ραβανι που εχω φτιαξει!!!

Υλικα
4 αυγα
1 ποτηρι νερου ζαχαρη
1ποτηρι νερου ηλιελαιο
1ποτηρι γιαουρτι
1ποτηρι ινδοκαρυδο
1 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο
1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο
3 βανιλιες
2 κ.γ.μπεικιν παουτερ
1 κ.γ.κοφτο σοδα μαζι με ενα κ.γ.χυμο λεμονιου
ξυσμα απο 1 πορτοκαλι και 1 λεμονι

Σιροπι
3 ποτηρια ζαχαρη
3 ποτηρια νερο
1 φετα λεμονι


Εκτέλεση
Εβρασα 10 λεπτα...οταν το εσβησα εριξα μεσα 2 κουταλιες βουτυρο.
Χτυπησα 5 λεπτα τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν,εριξα το ηλιελαιο και συνεχισα το ανακατεμα,εριξα το γιαουρτι,τις βανιλιες,το ξυσμα,τη σοδα με το χυμο λεμονι και τελος τα στερεα υλικα που τα ειχα ανακατεψει πριν.
Λαδωμενο ταψι,εψησα στις αντιστασεις στους 180 βαθμους για 40 λεπτα.Χλιαρο σιροπι και χλιαρο γλυκο.




ΡΕΒΑΝΙ

Olga Karagianni
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Νεότερη Παλαιότερη