Τυροπιτάκια και Λουκανικοπιτάκια

 Υπέροχη ζύμη για πιτάκια (τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια κλπ)

Μια υπέροχη ζύμη τόσο μα τόσο αφρατη τόσο μα τόσο νόστιμη.... Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.

Υλικά
1 ποτήρι γαλα χλιαρο
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1 μαγιά ξερή
1 αυγό
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη
Αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει...

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκανιτσα το γαλα τη μαγιά και τη ζάχαρη ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε 5 λεπτά να δουλέψει.... στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι έως ότου γίνει μια ωραία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα. Δεν περιμένουμε να φουσκώσει ξεκινάμε κατευθείαν να φτιάχνουμε τα πιτακια μας με ότι γέμιση μας αρέσει. Εγώ έφτιαξα με λουκάνικο και με τυρί. Παίρνουμε μια μπαλίτσα ζυμαριου την ανοίγουμε στο χέρι μας βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε προσεκτικά. Τοποθετούμε τα πιτακια μας σε ταψί μέσα στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Μόλις τελειώσουμε το ένα ταψί αλείφουμε με κρόκο αυγού και βάζουμε από πάνω λίγο σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμους στις αντιστάσεις έως ότου πάρουν αυτό το υπέροχο χρώμα.
Βγαίνουν περίπου 50 κομμάτια.

Υπέροχη ζύμη για πιτάκια (τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια κλπ)Υπέροχη ζύμη για πιτάκια (τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια κλπ)


ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ


Νεότερη Παλαιότερη