Σήμερα η συνταγή μου είναι από τις γρήγορες που φτιάχνω, όταν πραγματικά δεν έχω χρόνο(μην κοιτάτε που το στολισα σήμερα είχα τον χρόνο μου..... και η εποχή τής Άνοιξης μου έδωσε την εμπνεύσει )
Αυτό τι σημαίνει <<Ζυμώνω, ψήνω, τρώω, σε μόλις 2 ώρες >>
Και επιπλέον αχνιστό, φουσκωτό, αφράτο, πεντανοστιμο ΤΥΡΟΨΩΜΟ που αξίζει να δοκιμάσετε..
Απλά τέλειο!!!
Τι θα χρειαστούμε
ΥΛΙΚΑ
Αυτό τι σημαίνει <<Ζυμώνω, ψήνω, τρώω, σε μόλις 2 ώρες >>
Και επιπλέον αχνιστό, φουσκωτό, αφράτο, πεντανοστιμο ΤΥΡΟΨΩΜΟ που αξίζει να δοκιμάσετε..
Απλά τέλειο!!!
Τι θα χρειαστούμε
ΥΛΙΚΑ
1 κουπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κιλό τυρί φέτα τριμμένη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μαργαρίνη λιωμένη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κιλό τυρί φέτα τριμμένη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μαργαρίνη λιωμένη
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Μέσα σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα με τη μαγιά, διαλύουμε καλα, ρίχνουμε και τη ζάχαρη, το αλάτι τη μαργαρίνη και λίγο λίγο το αλεύρι, και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη να μην κολλάει στα δάχτυλα μάς.
Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί και ξαναζυμωνουμε καλά.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα βουτηρωμενο ταψάκι και σκεπάζουμε με μια πετσέτα , αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα.Στην συνέχεια το απλώνουμε στο ταψάκι και βάζουμε σουσάμι η το στολισμα όπως στην φώτο (με κρεμυδοφυλλα φρέσκα, σέλινο φύλλα, ντοματινια) για να σχηματιστεί ένα λουλούδι.
Αλοιφουμε στην συνέχεια με λίγο ελαιόλαδο την ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Βγάζουμε το ΤΥΡΟΨΩΜΟ από τον φούρνο, το βγάζουμε με προσοχή από το ταψάκι και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Απολαμβάνουμε ζεστό όπως βγει από το φούρνο (γιατί η μυρωδιά του δεν θα μας αφήσει να περιμένουμε).....
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)
Μέσα σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα με τη μαγιά, διαλύουμε καλα, ρίχνουμε και τη ζάχαρη, το αλάτι τη μαργαρίνη και λίγο λίγο το αλεύρι, και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη να μην κολλάει στα δάχτυλα μάς.
Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί και ξαναζυμωνουμε καλά.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα βουτηρωμενο ταψάκι και σκεπάζουμε με μια πετσέτα , αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα.Στην συνέχεια το απλώνουμε στο ταψάκι και βάζουμε σουσάμι η το στολισμα όπως στην φώτο (με κρεμυδοφυλλα φρέσκα, σέλινο φύλλα, ντοματινια) για να σχηματιστεί ένα λουλούδι.
Αλοιφουμε στην συνέχεια με λίγο ελαιόλαδο την ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Βγάζουμε το ΤΥΡΟΨΩΜΟ από τον φούρνο, το βγάζουμε με προσοχή από το ταψάκι και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Απολαμβάνουμε ζεστό όπως βγει από το φούρνο (γιατί η μυρωδιά του δεν θα μας αφήσει να περιμένουμε).....
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ
Κυριακή ΣυμεωνιδουΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)